۱۴۰۳ شنبه ۱ ارديبهشت
دوره اول جشنواره گلدهی لاله های تالابی بندرانزلی

جشنواره گلدهی لاله های تالابی بزرگترین رویداد فرهنگی، ورزشی، هنری، گردشگری ، محیط زیستی و اجتماعی استان گیلان است که هر ساله با شروع فصل گلدهی لاله های تالابی بندرانزلی با مشارکت مردمی برگزار می گردد.

برگزاری جشنواره های شبانه با حضور هنرمندان مطرح کشوری، برگزاری مسابقات ورزشی و بومی محلی، رویدادهای فرهنگی و هنری، مسابقات نقاشی و عکاسی، برپایی بازارچه های صنایع دستی و سوغات و تورهای گردشگری و سفر به قلب تالاب با محوریت بازگویی مجدد و توجه بیش از پیش به موضوعات و مشکلات مربوط به محیط زیست و تالاب ، شناساندن فرهنگ و تاریخ بندرانزلی و جذب توریست از جمله برنامه های این جشنواره می باشد.

جشنواره گلدهی لاله های تالابی انزلی با هدف شناساندن گل زیبای لاله تالابی و کم نظیر به عنوان شاخص اصلی تالاب بین المللی انزلی، فرهنگ سازی در جهت حفظ این گونه منحصر به فرد، توسعه صنعت گردشگری شهرستان و تعیین آن بصورت نمادی برای این شهر ساحلی برگزار می شود. لاله تالابی از گونه گیاهان آبزی است و بومی تالاب انزلی بوده لذا جزئی از بوم سازگان این تالاب محسوب می شود. از اواخر خرداد تا اواسط شهریور ماه زمان گلدهی آن است . همچنین بذر این گیاه خوراک پرندگان را تامین می کند و از سویی ساقه و ریزوم (ریشه های این گیاه) در آب می تواند پناهگاه مناسبی برای ماهیان باشد.

دوره اول جشنواره گلدهی لاله های تالابی بندرانزلی

اولین دوره جشنواره لاله های تالابی در مرداد ماه سال 1394 بر روی پل قدیمی انزلی غازیان برگزار شد که مورد توجه بسیاری از مردم انزلی، گیلان و ایران واقع شد. شهردار وقت انزلی درجریان اختتامیه اولین جشنواره لاله های تالابی که شامگاه پنج شنبه در محل پل قدیم غازیان انزلی برگزار شد، اظهار کرد: هدف اصلی برگزار کنندگان این جشنواره، ارتقای آن به سطح بین المللی است.

رضا پورشعبان با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های انجام شده این جشنواره هرساله برگزار خواهد شد خاطرنشان کرد: مهمترین کار شهرداری درخصوص این جشنواره ثبت ملی آن و ایجاد دبیرخانه دائمی برای جشنواره است.

وی با تاکید براینکه چنین جشنواره هایی با هدف معرفی تالاب، کمک شایانی درجذب توریست به این شهر می کند اظهار کرد: از طریق اجرای برنامه هایی از این دست، علاوه برجذب توریست، با فروش محصولات تولیدی روستاییان، برای ساکنان بومی روستاهای اطراف تالاب انزلی نیز درآمد زایی ایجاد می شود.

پور شعبان با بیان اینکه بسیاری از حاشیه نشینان تالاب محصولات خود را در همین مکان فروخته اند گفت: سود رسانی به جوامع محلی و حاشیه نشینان تالاب نیز از اصول توسعه پایدار شهری است.

شهردار انزلی تاکید کرد: به طور حتم در اولین دوره از این جشنواره کاستی هایی وجود داشته که طبق برنامه ریزی های انجام شده، این نواقص توسط دبیرخانه جشنواره آسیب شناسی خواهند شد تا در سالهای آینده جشنواره با کیفیت بهتری اجرا شود.

 
 
تاریخ:
1400/11/12
تعداد بازدید:
1101
منبع:
Powered by DorsaPortal