

حضور شهردار و شورایی ها در چهارمین سمینار ملی «نظام های نوین مدیریتی شهرداریها»در مشهد
چهارمین سمینار ملی نظامهای نوین مدیریتی شهرداریها در مشهد مقدس به مدت دو روز و با حضور بیش از یکصدو ده نفر از استانهای مختلف کشور و با هدف کارآمدی شوراها با تعالی شهرداریها در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد.
استان گیلان با 17 شرکت کننده پس از استان خوزستان بیشترین شرکت کننده را داشته است و دراین میان بندرانزلی با 9 شرکت کننده بیشترین تعداد حاضر از استان گیلان را از آن خود کرد.
دکتر «سید بهروز صفوی» سخنان خود را پیرامون محور اصلی سمینار یعنی «مدیریت تفکر و برنامه ریزی استراتژیک» ارائه نمود. ایشان ضمن معرفی مدل های متعدد از دید مدیریتی در پروژه ها، شهرداری ها را پیچیده ترین سازمان انسانی در عرصه مدیریت شهری معرفی نمودند. وی تاکید کرد که هر یک از کارکنان شهرداری ها باید به این درک از این واقعیت برسند که چرخیدن چرخ ما در شهرداری، به منزله نیروی محرکی برای چرخیدن چرخ هایی بزرگ تر در سازمان است.
دکتر صفوی –دکترای مدیریت استراتژیک از فرانسه و عضو هیئت علمی دانشگاه- اظهار داشت: مدیریت استراتژیک نباید روزمره باشد، بلکه باید از قبل بر امورات جاری مدیریت سازمان شهرداری مسلط بود و یک شهردار باید بتواند با تکیه بر جایگاه کلان خود، با دید کلان نگر و نه جزئی نگر، بر مسند امور مدیریت نماید. ایشان با اشاره به این اصل مهم که 80% از مشکلات ناشی از 20% ارکان سازمان یعنی مدیران ارشد است، افزود: شهردار باید به عنوان مدیر استراتژیک قادر باشد با به کارگیری مدیران عملیاتی درخور سازمان، مدیریت خوب را از خود به نمایش بگذارد. بدیهی است این مدیریت کلان باید با تمرکز بر پروژه ها و نه دقت در جزئی بر عملیات صورت پذیرید. در این صورت می توان امیدوار بود که مدیریت کلان بر سازمان شهرداری حاکم شده است.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: از آنجا که نافرمانی و هرج و مرج و در نتیجه بازده کمتر، به خودی خود در شهرداری رخ خواهد داد، باید تلاش نمود تا به کارگیری مدل های صریح و عینی از واقعیت های سازمانی، دیدگاه درستی از یک مدیریت کلان را بر سازمان در کوتاه ترین زمان ممکن حاکم نمود تا بتوان تفکر ایده های جدید و خلاق را جایگزین بازدهی ناچیز نمود.
دکتر صفوی در پایان افزود: باید به منظور دستیابی به ساختاری مناسب در شهرداری، تمرکز مدیران را در عرصه های مربوط به ایشان معطوف به وظایف خود نمود. بدین معنا که «مدیر ارشد» بر شکل دهی و صدور دستورات مناسب، «مدیر عملیاتی» بر خروجی اهداف شهرداری و عرضه تقاضای مردم و همچنین «مدیر میانی سازمان» بر رایزنی برای ایجاد تعادل و راه اندازی امور بین این دو رده مدیریت ارشد و مدیریت عملیاتی تمرکز نماید. چنان چه این سه تراز مدیریتی بر اهداف مدنظر پست سازمانی خود تمرکز نمایند، ساختار شهرداری موفق عمل خواهد نمود.
0 نظر
نظر دهید
پاسخ دهید لغو پاسخ
دسته بندی
مطالب اخیر
گزارش تصویری سومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
10 فروردین, 1404گزارش تصویری دومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404گزارش تصویری اولین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404
تصویب تعرفه عوارض، بهای خدمات و سایر درآمدهای 1404...
28 اسفند, 1403