

بررسی روشهای بهره برداری از سیستم زباله سوز در شهرستان بندرانزلی
جلسه کارگروه عمران شهرداری بندرانزلی با دستور کار بررسی و اجرای طرح زباله سوز در شهرداری بندرانزلی برگزار شد. در این جلسه که با حضور شهردار ، نمایندگان شرکت (کاشف صنعت شرق) طراح و مجری طرح زباله سوز ، اعضای شورای اسلامی شهر و کارشناسان شهرداری انجام شد ، دکتر اعلاء الدین امین پور مدیر شرکت و مبتکر روشهای نوین زباله سوز با توضیح روشهای کار سیستمهای زباله سوز با بیان این مطلب که دردستگاههای زباله سوزشهری زباله توسط تسمه نقاله به کوره انتقال می یابد که در حرارت 1250 تا 750 درجه به گاز تبدیل شده وگاز تولیدی با انتقال به فیلترخنثی می شود تا خطرات ناشی از آن از بین برود ، در خصوص روشهای خنثی گاز خروجی زباله سوز افزود :
در یکی از روشهای خنثی سازی گازهای سمی ناشی از زباله سوز با افزودن پودر به گاز حاصل از سوزاندن زباله خنثی سازی صورت می پذیرد . روش خشک و تر از روشهای متداول این اقدام است وی در خصوص فضای مورد نیاز زباله سوز افزود زباله سوز مساحت زیادی را اشغال نمی کند و به زمین زیادی نیاز ندارد.
وی در مورد زباله های بیمارستانی نیز خاطر نشان کرد : سوزاندن زباله های بیمارستانی نیز همانند زباله های خانگی است که بایستی حمل آن به شکلی دقیق و تخصصی انجام گیرد .
امین پور در خصوص مزایای سرمایه گذاری سیستم زباله سوز دراین شهرستان تاکید کرد : تولید انرژی ای نسیستم جوابگوی هزینه نصب آن خواهد بود و ی ادامه داد سوزاندن در این منطقه ازکشور روش مناسبی است که باید مورد بهره برداری قرار گیرد. وی تاکید کرد تهیه زباله سوز زمانی جوابگو ودرآمدزا است که برای بخشهای درآمدزای آن مورد پیش بینی قرار گیرد و طرح سرمایه گذاری آن در نظر گرفته شود.
شهردار بندرانزلی با بیان این مطلب که با توجه به بومی سازی در نظر است از روشهایی جهت بهره گیری از زباله سوز استفاده گردد که بهترین بازده را برای این شهرستان داشته باشد، خواستار طرح سوالاتی شد که بهترین روش استفاده از سیستم های مناسب با اقلیم این شهرستان را مورد بررسی قرار دهد.
وی با بیان این مطلب که صورت مسئله این است که در استان معضلی به نام زباله وجود دارد که بایستی با روشهای نوین ، چالشهای موجود آن را برطرف نمود و رسالت شهرداری این است محیط زیست را پاک نگه داشته و همسان با خدمت رسانی در برطرف نمودن معضل زباله نیز گامی موثر بردارد.
پورشعبان تاکید کرد با توجه به بالا بودن سطح آبهای زیر زمینی در این منطقه و ضررهای ناشی از تولید زباله که بیشترین تاثیر گذاری را در آبهای موجود استان دارد ، نیاز است اولویت را به حفظ و نجات محیط زیست داده و به مقوله درآمد زائی در بخشهای بعدی توجه نمائیم. وی تصریح کرد واقعیت این است که تمامی شهرهای ایران با معضل زباله دست و پنجه نرم می نمایند .
شهردار انزلی پیشنهاد نمود کارگروهی را تشکیل داده و ظرف مدت معین، مشخصات فنی طرح را مورد بررسی و نتیجه گیری قرار دهند .
مرادی مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای استان گیلان با با بیان این مطلب که آیا دستگاه طراحی شده پاسخگوی رفع معضل زباله استان گیلان است و آیا دستگاهی با روشهای طراحی شده در کشور ساخته شده که کاربرد و بهره وری آن مورد بررسی قرار گیرد.
دوستدار مدیر عامل سازمان پسماند رشت نیز اظهار داشت : علاوه بر بخش طراحی و تولید شرکت سازنده آن ، قیمت خرید و روشهای مالی آن نیز باید مورد بررسی قرار گیرد.
در بخش دیگری از این جلسه مصلح با اشاره به روشهای کمپوست زباله و فرآیندی که در طرح کمپوست زباله تعهد شده بود، نیاز است این طرح تکمیل گردد تا بازده پیش بینی شده مورد بررسی قرار گیرد.
شایان ذکر است این شرکت در کشورهای آلمان، انگلیس، نروژ، کره جنوبی و غیره نسبت به طراحی و نصب و بهره برداری دستگاه های زباله سوز اقدام نموده است.
در خاتمه اعضای کارگروه بررسی طراحی و اجرای سیستم زباله سوز به شرح ذیل معرفی شدند:
مرادی (مدیر عامل سازمان همیاری شهرداری ها)– میغی (مدیر اداره محیط زست بندرانزلی)– احمدی فر (عضو شورای اسلامی شهر بندرانزلی)– دوستدار(مدیر عامل سازمان پسماند رشت)– نصیری (سازمان انرژی های نو)– مصلح (کارشناس شهرداری)– توانا (مسئول واحد پسماند بندرانزلی).
0 نظر
نظر دهید
پاسخ دهید لغو پاسخ
دسته بندی
مطالب اخیر
گزارش تصویری سومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
10 فروردین, 1404گزارش تصویری دومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404گزارش تصویری اولین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404
تصویب تعرفه عوارض، بهای خدمات و سایر درآمدهای 1404...
28 اسفند, 1403