

جشن نود سالگی محمد تقی بارور
جشنی که بدون ارسال حتی یک کارت دعوت ، جمع کثیری از شاعران ، هنرمندان و مردم علاقمند به فرهنگ و هنر و ادب و حتی مسئولان شهرستان از فرماندار و شهردار تا اعضای شورای شهر را برای تجلیل از این انسان نیک اندیش به دور هم جمع کرد .
محمد تقی بارور شاعر گیلک زبان اهل انزلی روایتگر تاریخچه کوتاه ، اما پربار این شهر زیبای ساحلی به زبان شعر است ، راوی امید و تلاش انسان ، جنگل سبز و سربلند و تالابی که زمانی بس زیبا بود و اکنون نفسش به شماره افتاده است .
او در شعرهایش داستان ماهی گیری را بازگو می کند که شبی برای صید ماهیان نقره فام خزر و سیر کردن شکم زن و فرزندانش دل به دریا زد و در جدال با امواج سهمگین جان باخت .
از دست دادن پدر در کودکی و سختی های زندگی نه تنها او را از پای در نیاورد بلکه آبدیده تر، مقاومتر و پر انگیزه تر ساخت ، او که به دلیل مشقات فراوان و از دست دادن پدر از درس و سواد محروم شده بود به مدد عشق و اراده بدون حضور در مدرسه آموخت و جانش را بارور ساخت .
امین حق ره از اعضای موسس انجمن فرهنگ گیلان در آیین تجلیل از شاعر گفت : بارور تاریخ انزلی را روایت می کند و حامل فرهنگ و هویت اصیل این منطقه است .
وی خاطرنشان کرد : حفظ فرهنگ بومی و صیانت از محیط زیست اصلی ترین دغدغه و دل مشغولی این شاعر خوش قریحه و دوست داشتنی انزلی و اشعارش محملی برای ترسیم سختی ها و رنج های انسان و در کنار آن زیبایی های طبیعت انزلی است .
وی از محمد تقی بارور بعنوان یک سرمایه و ذخیره فرهنگی یاد کرد که اگر نبود بسیاری از تمثیلها و ضرب المثلهای گیلکی باقی نمی ماند .
حق ره متذکر شد : بیش از ۷۰ سال حضور مستمر و موثر و متعهدانه در عرصه اجتماع و فرهنگ او را به عنوان سرمایه معنویِ بی بدیل و سندی گویا و صادق برای تاریخِ معاصر گیلان به خصوص زادگاهش بندرانزلی معرفی نموده است .
این مراسم که به همت گروه فرهنگ گیلان ، انجمن داستان هزار و یک شب انزلی و مساعدت اداره فرهنگ و ارشاد انزلی برگزار شد پایه گذاری نخستین شب انزلی و فرصتی برای به یاد آوردن بزرگانی بود که اکنون دیگر در بین ما نیستند . یوسف رضوی صیاد ، بهزاد موسایی ، شهین بارور و دیگرانی که با آثارشان ماندگار شدند .
نخستین شب انزلی همچنین فرصتی برای معرفی چهره های دیگری از این شهرستان همچون رفعت امیریگانه شاعر اهل انزلی که کتابی با عنوان غازیان را به نشر رسانده و علی حیدر ثاقب ورزشکاری با ۷۵ مدال در رشته پاورلیفتینگ بود.
ناصر وحدتی آوازه خوان بزرگ گیلان صدای دلنشین و ترانه های به یاد ماندنی اش را هدیه جشن سالگرد میلاد این شاعر خوب سرزمینش کرد و شاعران خوش قریحه از جای جای استان به خوانش شعرهایشان پرداختند .
مریم ساحلی بانوی نویسنده اهل انزلی و مسئول و مدرس انجمن داستان هزار و یک شب انزلی نیز بیوگرافی ادبی از شاعر را برای حاضران خواند .
برگزار کنندگان مراسم مناسبت برپایی شب انزلی را علاوه بر تجلیل از منزلت ادبی محمد تقی بارور فرصتی برای پاسداشت زبان مادری دانستند .
حسن لایق کار از کنشگران اجتماعی انزلی و برگزار کنندگان مراسم در بیانیه ای به این مناسبت گفت : زبان و هویت قومی دو جزء جدایی ناپذیر در تشکیل زیرساختهای جوامع بشری است که در حفظ هویت ملی و قومی نقش بسزایی دارد .
وی خاطرنشان کرد : زبان قومی در طول تاریخ باورها ، اسطوره ها ، مناسک و آداب ما را شکل داده و به عبارتی شناسنامه هویتی ما بوده و احیا و بقای آن به عنوان مهمترین ابزار تولید فرهنگی ، در راستای زبان ملی ، مایه همدلی ، وحدت و یکپارچگی قومی و ملی ما خواهد بود .
محمد تقی بارور شاعر گیلکی سرای اهل انزلی در سال ۱۳۰۴ به دنیا آمد و با همه سختی ها چون درختان آزاد در خاک این دیار پا گرفت . تا کنون از محمد تقی بارور چند کتاب به نامهای نازوک لافند ، بالون صحرا و کولهام ، زنگه آب و محیط زیست منتشر شده است و وی هم اکنون نیز در حال فعالیت ادبی و فرهنگی است .
بارور مردی به قامت تاریخ شهر انزلی و نمونه و الگویی است برای این که بدانیم حتی در محدودیت و سختی نیز می توان بارور بود و همچون نیلوفران مرداب انزلی به گل نشست .
منبع: ایرنا
0 نظر
نظر دهید
پاسخ دهید لغو پاسخ
دسته بندی
مطالب اخیر
گزارش تصویری سومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
10 فروردین, 1404گزارش تصویری دومین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404گزارش تصویری اولین شب جشنواره نوروزی شهرداری بندرا...
09 فروردین, 1404
تصویب تعرفه عوارض، بهای خدمات و سایر درآمدهای 1404...
28 اسفند, 1403